(recept
si oblíbilo 309 návštěvníků)
Super nadýchaná, rychlá a jednoduchá hrnkovka - buchta s jahůdkami
Potřebné ingredience
2 a půl hrnku polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 hrnku cukru (v původním receptu je hrnek celý, ale půlka bohatě stačí, pokud ještě budete nahoře sypat moučkovým cukrem), 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka a ovoce dle sezony a Vaší chuti - používám, co je k mání :-)
Postup přípravy
V jedné míse smíchám mouku s práškem do pečiva. V druhé míse ušlehám celá vejce s cukrem, přidám olej, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Testo vyleju na vymazany a vysypany plech POKLADU OVOCEM a dám do předem vyhřáté trouby na 180st a moje trouba tuto dávku upeče za 15 minut, ale raději zkoušejte párátkem, každá peče jinak :-) Je vynikající, vláčná a jen se po ní zapráší :-)
-
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dajdulík
(upraveno)
28. 8. 2018, 15:05
Pro obměnu jsem dnes udělala se švestkami a posypala mákem s moučkovým cukrem, vznikl z toho výborný koláč. Těsto jsem méně osladila, protože vršek je sladký dost.
lidare
(upraveno)
22. 6. 2018, 20:33
RADOST OD NÁS
(upraveno)
24. 5. 2018, 15:42
Je výborná, jsem max spokojená, díky za jednoduchý a dobrý recept. Pokud čte někdo bezlepkový ... nahradila jsem mouku Samokypřící směsí bílou, dala jsem jen dva hrnky, protože směs je více žíznivá a výsledek vynikající.
Atuna
(upraveno)
6. 6. 2017, 12:18
Kacer z Prahy
(upraveno)
28. 4. 2017, 11:13
vyzkouším
SedlarovaJana
(upraveno)
30. 3. 2017, 20:26
Dobrý den, zjistila jsem že sem zapomněla dokoupit moučkový cukr,myslíte že to můžu udělat i s krupicovým,že se "rozpustí"??
pitruska82
(upraveno)
28. 4. 2017, 10:55
@SedlarovaJana
Je mi jasné, že teď už je vám moje odpověď k ničemu , ale třeba ... Ano - já dávám do těchto typů buchet jedině krupicový nebo krystalový cukr
srneckova
(upraveno)
23. 5. 2016, 18:43
Simonecka2007
(upraveno)
22. 5. 2016, 23:57
vyskúšam
Nadys
(upraveno)
22. 5. 2016, 20:31
lenule11111
(upraveno)
22. 5. 2016, 20:21
Upeču až budou na stromě višně Už aby to bylo
SONULKA
(upraveno)
22. 5. 2016, 13:22
novackova
(upraveno)
13. 7. 2014, 16:04
delfin56
(upraveno)
13. 7. 2014, 13:24
PETRO,PROSÍM,UŽ ŽÁDNÝ RECEPT NA BUCHTU .JSEM SAMA DOMA,TAK JSEM UPEKLA MÍSTO OBĚDA A PŮL PEKÁČE JEŠTĚ TEPLÉ BUCHTY JE PRYČ ,DĚLALA JSEM S BROSKVEMI A JEDNÍM SLOVEM BÁSEŇ ,UKLÁDÁM DO OBLÍBENÝCH.A TEĎ ABYCH ŠLA NA VELKOU PROCHÁZKU,KDYŽ JSEM NENA..ANÁ .DÍK ZA SKVĚLÝ RECEPTÍK
pitruska82
(upraveno)
13. 7. 2014, 18:18
@delfin56
Zdeni moc jste me rozesmala svym komentem, moc dekuji a nic si z toho nedelejte, mam za sebou taky papanim narocny vikend a jen funim...ale to vybehame
Veverka123
(upraveno)
5. 7. 2014, 17:24
Skvělý recept buchtička je skutečně vláčná, nadýchaná a chutná
sonja 5
(upraveno)
5. 7. 2014, 14:21
Název je výstižný - jednoduchá,rychlá a nadýchaná, jako peříčko,dělala jsem s rybízem.Po přečtení komentářů,kde paní Jana K. psala,že ovoce zůstalo nahoře,nalila jsem trochu těsta - rybíz - zbytek těsta - rybíz,po upečení rybíz v celé buchtě děkuji za úžasný recept
pitruska82
(upraveno)
15. 7. 2014, 15:34
@sonja 5
Soni děkuji za vyzkoušení a komentář
Hnědovláska
(upraveno)
1. 7. 2014, 17:23
Ta je krásnááá
Misulek1
(upraveno)
29. 6. 2014, 13:08
Skvělá, nahrazuji tímto svůj původní recept na hrnkovku, protože toto těsto je jak peříčko nadýchané.
pitruska82
(upraveno)
30. 6. 2014, 14:54
@Misulek1
Jééé to jsem moc ráda, že tak chutnala
LuM
(upraveno)
24. 6. 2014, 21:38
Moooc dobrá ,děkuji za tip
pitruska82
(upraveno)
28. 6. 2014, 11:00
@LuM
děkuji za vyzkoušení
babetta
(upraveno)
24. 6. 2014, 20:59
opravdu nadýchaná, ovoce se nepropadá, recept jednoduchý, žádné šlehání bílků atd..
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 6. 2014, 19:20