(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
2 kila jahod, 5 dkg kyseliny citronové, cukr, Petol nebo jiný konzerv. přípravek
Postup přípravy
Dáme převařit 2 litry vody, kterou potom vychladlou nalejeme na 2 kila rozmačkaných jahod, přidáme kyselinu citronovou - zamícháme. Necháme 24 hodin stát v chladnu. Potom dáme masu překapat přes řidkou tkaninu (utěrka, plína). Kolik váží překapaná šťáva, tolik přidáme cukru - mícháme až do úplného rozpuštění. Samozřejmě nemícháme pořád a v kuse:-). Jak se cukr rozpustí odebereme trochu sirupu do kastrolku nebo misky a přisypeme konzervační přípravek, který zamícháme a necháme zcela rozpustit. Potom nalijeme vše do celkového sirupu. Nalejeme do lahví, zazátkujeme a uložíme do chladna.
Nalejeme do lahví, zazátkujeme a uložíme do chladna.
Nebo můžeme místo konzervačního přípravku sirup zavařit. Vypláchneme láhve alkoholem, nalejeme sirup, dáme špunty, které neutahujeme. Zavařujeme 20 minut na 180°C. Jakmile vytáhneme láhve ze zavařovacího hrnce, špunty pevně utáhneme.
Tento sirup se dá dělat i z malin, meruněk, rybízu, višní aj.
Nalejeme do lahví, zazátkujeme a uložíme do chladna.
Nebo můžeme místo konzervačního přípravku sirup zavařit. Vypláchneme láhve alkoholem, nalejeme sirup, dáme špunty, které neutahujeme. Zavařujeme 20 minut na 180°C. Jakmile vytáhneme láhve ze zavařovacího hrnce, špunty pevně utáhneme.
Tento sirup se dá dělat i z malin, meruněk, rybízu, višní aj.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evicela
(upraveno)
6. 7. 2016, 12:39
20 minut ano, ale pouze na 80 ne na 180
monky3
(upraveno)
7. 6. 2014, 13:51
Ten cukr zahříváte při rozpouštění a necháte převařit nebo je to vše za studena ....a když je vše za studena, ochrání to jen ten konzervant? díky
Vjerocka
(upraveno)
6. 7. 2016, 10:51
@monky3
vše zastudena a mícháme a mícháme...a ano, ochrání...ale pro jistotu dávám opravdu malou lžýíčenku rumu do flaší.....nahoru, jak naliji šťávu...