Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Domácí vlasové nudle

0.0
Domácí vlasové nudle

Potřebné ingredience

250 g hladké pšeničné mouky, 150 g semolinové krupice, 4 celá vejce

Postup přípravy

Mouku a semolinu vsypat do větší mísy, uprostřed udělat důlek a do něj vyklepnout všechna vejce.
Vše zpracovat v těsto - musí být jemné, pružné a nelepivé.

Těsto přikrýt folií (nebo mikrotenovým sáčkem) a nechat odležet v lednici alespoň na hodinu.

Odležené těsto rozdělit na 4 díly, udělat z nich placku a postupně zpracovat na strojku na těstoviny.
Nejprve se budou používat jen válečky: Začít na nejširší mezeře a postupně ubírat - na každé velikosti jednou projet, přehnout napůl a znovu projet, dokud těsto nebude v požadované tloušťce. Pokud se těsto lepí, tak ho trochu pomoučnit nebo posypat krupicí.

Jakmile je těsto dostatečně tenké, tak ho projet na nástavci na nudle.
Vzniknou dlouhé "vlasy" - tyto pokrájet na požadovanou délku nudlí.
Nudle rozprostřít (na velkou plochu, nesmí být ve vrstvě, jinak se slepí a v průběhu sušení je občas protřást) a můžou se rovnou použít do polévky. Pro skladování je potřeba nudle nechat důkladně vyschnout a poté skladovat v uzavřené sklenici.

Suroviny.

Mouku a semolinu vsypat do větší mísy, uprostřed udělat důlek a do něj vyklepnout všechna vejce.

Vše zpracovat v těsto - musí být jemné, pružné a nelepivé. Těsto přikrýt folií (nebo mikrotenovým sáčkem) a nechat odležet v lednici alespoň na hodinu.

Odležené těsto rozdělit na 4 díly, udělat z nich placku a postupně zpracovat na strojku na těstoviny.

Nejprve se budou používat jen válečky: Začít na nejširší mezeře a postupně ubírat - na každé velikosti jednou projet, přehnout napůl a znovu projet, dokud těsto nebude v požadované tloušťce. Pokud se těsto lepí, tak ho trochu pomoučnit nebo posypat krupicí.

Jakmile je těsto dostatečně tenké, tak ho projet na nástavci na nudle.

Vzniknou dlouhé "vlasy" - tyto pokrájet na požadovanou délku nudlí.

Nudle rozprostřít (na velkou plochu, nesmí být ve vrstvě, jinak se slepí a v průběhu sušení je občas protřást) a můžou se rovnou použít do polévky.

Pro skladování je potřeba nudle nechat důkladně vyschnout a poté skladovat v uzavřené sklenici.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 7. 6. 2014, 15:37
(clamp)
Vera N 7. 6. 2014, 9:27
Díky za receptík a kde prosím seženu semolinovou mouku/krupici?
Ayra 7. 6. 2014, 10:45
@Vera N Kupuji jí v Globusu. Myslím, že jsem jí viděla i v Kauflandu a potom v obchodech se zdravou výživou, s moukami a i na netu, třeba tady http://www.mouky.cz/mouky/eshop/25-1-SEMOLINOVA-MOUKA

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie