Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Tvarohový dortík

0.0
Tvarohový dortík

Potřebné ingredience

Korpus: 125g piškotů, trošku másla, hrst vlašských ořechů, arašídová nugeta (nebo nějaká jiná čokoládová pomazánka)
Krém: 2 tvarohy v alobalu, 2 velké zakysané smetany tj 800ml, želatinový ztužovač, cukr moučka podle chuti, vanilkový cukr, trošinku vanilkové tresti, šťáva z půlky citronu, citronová kůra, 50g hořké čokolády.
kakaové bebe sušenky, čokoládová poleva, mleté vlašské ořechy na ozdobu.

Postup přípravy

Nejdřív si rozdrtíme piškoty, které smícháme s roztopeným máslem a dáme na dno dortové formy. Na suché pánvi opražíme nasekané vlašské ořechy, kterýma posypeme piškoty a šup s tím na chviličku do trouby. Na ještě horký korpus rozetřeme nugetu – jde to dobře, nádherně se nugetka rozpustí 
Připravíme si krém – zakysanku a tvarohy projedeme šlehačem aby sme neměli v krému hrudky a všleháme ztužovač. Osladíme podle chuti a přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a kapku vanilkového aroma. Všechno promícháme a rozdělíme na dvě části. První polovinu rozetřeme na korpus potřený nugetou, poklademe čokoládovýma bebe sušenkama. Do druhé poloviny krému vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a natřeme na bebe. Uhladíme a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí odstraníme ráfek a boky obalíme v nastrouhaných ořechách.

Je to moc dobrý a rychlý dortík, který všem chutnal a sklidil pochvalu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie