(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domácí vanilkový cukr
Potřebné ingredience
2 šálky cukru krupice, 2 vanilkové lusky
Postup přípravy
Vyškrábneme z vanilkových lusků střed a promícháme jej s cukrem. Na dno sklenice s uzávěrem dáme slupku z lusku a zasypeme cukrem. Necháme 14 dní nasáknout vůni vanilkového lusku a potom můžeme používat. Je to levnější, než kupovat balené vanilkáče, které jsou stejně jen navoněný cukr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenakucerova
(upraveno)
19. 5. 2014, 13:13
Miluju tyto a podobné objevy Ameriky , neberte to vůbec ve zlém, naopak... mě to přijde úplně nejlepší tyto "obyčejné" věci
Pami
(upraveno)
19. 5. 2014, 11:47
novackova
(upraveno)
19. 5. 2014, 10:23
už dělám dávno,jenom ten lusk rozmixuji s trochou cukru a pak ještě přidám .na jeden lusk asi tak 3/4 kila cukru a je to
willowová
(upraveno)
19. 5. 2014, 10:13
Už se na to také chystám - bezva recept jak mít něco domácího, jednoduchého a bez všech blevajzů co do vanilkáčů dávají.
maruška
(upraveno)
19. 5. 2014, 11:46
@willowová
náherně voní