Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Tvarohové noky v jahodovo-rebarborové omáčce

0.0
Tvarohové noky v jahodovo-rebarborové omáčce

Potřebné ingredience

Tvarohové noky v jahodovo-rebarborové omáčce Noky: 2 tvarohy 4 vejce 300g polohrubé mouky špetička jedlé sody trošku soli a trochu vanilkonové tresti na vůni Všechny suroviny smícháme a hnětačem nebo robotem vypracujeme těsto,necháme ho pár minut stát aby mouka nasála. Pokud je těsto stále moc řídké(záleží na tvarohu,většinou ty vaničkové jsou hodně řídké) přisypáváme dětskou krupičku ,tolik aby těsto bylo vláčné ,ale na pomoučeném vále šel udělat váleček ze kterého se kráí nočky. Vaříme v mírně osolené vodě ,jak vyplavou nahoru tak krátce povařit cca 2 minutky,před vyndání jeden zkuste rozkrojit zda jsou uvařené. Omáčka: rebarbora,jahody cukru tolik kolik je rebarbory(můžete podle oka a pak dosladit nebo zvážit rebarboru a dát tolik cukru) 1/4 lžičky skořice voda Do hrnce dáme cukr a vody jen tolik tolik aby byla zároveň s cukrem,přivedeme k varu ,jak začne bublat,nasypeme krájenou rebarboru a vaříme téměř do rozvaření,přidáme jahody a vaříme jen krátce.Celé rozmixujeme do pěny.Podle potřeby přisladíme .

Postup přípravy

Zdobíme kysanou smetanou,moučkovým cukrem,jahodami

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

danima3 17. 5. 2014, 17:05
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie