Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE

0.0
Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso 4 kuličky celé nové koření 6 dl mléko 1 svazeček čerstvý kopr 1 ks smetana ke šlehání 3 lžíce ocet 8 kuliček celý černý pepř 4 lžíce hladká mouka 1 ks cibule podle chuti  cukr  sůl

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku.

Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.

V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.

Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 23. 7. 2020, 23:39
(Y) (Y) (Y)
BeruskaTeckovana 16. 5. 2014, 10:06
No to je nádhera! Já právě dopekla kachničku s knedlíčky, zelím a špenátem. Zkusím poslat do soutěže: http://www.blogapetit.cz/souteze/ . Moooooc by se mi hodila ta houpačka (balicek)
Zrušený účet 16. 5. 2014, 10:53
@BeruskaTeckovana Kachnička,knedlíčky,beruška.. 8-|Kam to ještě nacpete beruškotečkovaná?Kdyby pražil na obloze mozol,bych řekla,že máte úpal z toho hicu,ale takhle? +o(
MILU999 16. 5. 2014, 9:19
nové koření? :-o
hvezdamodra 16. 5. 2014, 5:02
Z HOVEZÍHO DÍKY (Y)MOŽNÁ FOTÁKEM............ALE GULÁŠ TO NENÍ ,-)
myška1000 15. 5. 2014, 22:06
Je z hovězího proto je tak tmavá.
Jitka z Brna 15. 5. 2014, 22:24
@myška1000 tak to by paní musela echt redukovat, aby měla hovězí vývar z 1 cibule tak tmavý. ,-)
plamenek 15. 5. 2014, 20:12
Fotku asi nezaměnila jen ta technologie vaření je tam špatně.Kopr se právě má dávat až nakonec a vaří se minimálně. Technologie na koprovku začíná tím, že si uděláme máslovou světlou jíšku, kterou rozředíme hovězím vývarem a mlékem, povaříme , přidáme šlehačku a kopr a dovaříme jen asi 2 minuty. Mouka rozkvedlaná v mléku a vařená jen 5 minut je nedovařená.
Lara.Ricon 16. 5. 2014, 0:41
@plamenek Naprosto přesně, do puntíku... (Y)
Bibča2 15. 5. 2014, 19:47
Dobrý den.Nezaměnila jste fotku?Tohle je na koprovku nějaké hnědé.Omářka je přece smetanově bílá.
Dan.ka 15. 5. 2014, 19:55
@Bibča2 Možná zhnědne tím vývarem *-)
žingi 15. 5. 2014, 19:53
@Bibča2 taky to pročítám díky te barvě,já jí mívám taky bílou (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie