(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

Potřebné ingredience
vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč
Postup přípravy
Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.
Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí a pepřem. Pro dokonalou hladkost jsem na závěr použila ponorný mixér.
Omáčku vlijeme k masu a vše mírně povaříme. Lze podávat i zvlášť. Jako příloha se hodí brambor, nebo těstoviny.
Recept mám z Prostřena, není můj a je rychlý a výborný!
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-0
Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí a pepřem. Pro dokonalou hladkost jsem na závěr použila ponorný mixér.
Omáčku vlijeme k masu a vše mírně povaříme. Lze podávat i zvlášť. Jako příloha se hodí brambor, nebo těstoviny.
Recept mám z Prostřena, není můj a je rychlý a výborný!
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-0
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé