(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Dort Pavlova

Potřebné ingredience
3 vaječné bílky, špetku soli 200 g cukru, 1 lžíci škrobu (kukuřičného nebo bramborového), 1 lžičku citrónové šťávy, 300 ml husté smetany, 60 g moučkového cukru, ovoce na ozdobení
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nakreslíme kruh o průměru 22 až 23 cm.
Ve velké misce vyšleháme bílky do pěny a postupně přidáváme tři čtvrtiny množství cukru a stále šleháme. Cukr se musí úplně rozpustit. Až vyšleháme pevný sníh, zbylou čtvrtinu smícháme se škrobem a lehce ji do sněhu vmícháme spolu s citrónovou šťávou.
Do kruhu nakresleného na pečícím papíře rozprostřeme sněhový krém tak, aby uprostřed byl důlek a okraje byly vyvýšené – vytvoříme z něj mělkou mističku.
Krém pečeme hodinu a po vypnutí trouby jej necháme ještě 30 minut v troubě dojít. Po vychladnutí by měl být dort na povrchu tuhý a uvnitř měkčí.
Pak vyšleháme ze smetany s moučkovým cukrem hustou šlehačku. Dort ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Ve velké misce vyšleháme bílky do pěny a postupně přidáváme tři čtvrtiny množství cukru a stále šleháme. Cukr se musí úplně rozpustit. Až vyšleháme pevný sníh, zbylou čtvrtinu smícháme se škrobem a lehce ji do sněhu vmícháme spolu s citrónovou šťávou.
Do kruhu nakresleného na pečícím papíře rozprostřeme sněhový krém tak, aby uprostřed byl důlek a okraje byly vyvýšené – vytvoříme z něj mělkou mističku.
Krém pečeme hodinu a po vypnutí trouby jej necháme ještě 30 minut v troubě dojít. Po vychladnutí by měl být dort na povrchu tuhý a uvnitř měkčí.
Pak vyšleháme ze smetany s moučkovým cukrem hustou šlehačku. Dort ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé