(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rizoto z hlívy ústřičné
Potřebné ingredience
200 g hlívy ústřičné, 1 svazek jarní cibulky, sušená rajčata (asi 5 ks), cibule, oliv. olej (sádlo), sůl, tvrdý sýr (nemusí být), rýže nebo kuskus
Postup přípravy
Na oliv. oleji (sádle) zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme a chvilku podusíme. Pak podlijeme trochou vody a přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájená sušená rajčata. Pro lepší chuť můžeme přidat lžičku oleje ze sušených rajčat. Průběžně podléváme trochou vody, aby se pokrm nepřipaloval. Vše podusíme asi 20 min. Poté přidáme uvařenou rýži nebo kuskus a promícháme. Nakonec můžeme rizoto na talíři posypat nastrouhaným sýrem, ale není nutné.
Je to velice jednoduché, rychlé a zdravé jídlo.
Je to velice jednoduché, rychlé a zdravé jídlo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé