(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřecí rizoto
Potřebné ingredience
0,5 kg kuřecích prsou, olej, kostka kuřecího bujonu, máslo, 0,25 L kulatozrnné rýže, parmazán, sůl, pepř
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájené na kousky opečeme nesolené na oleji. Kostku kuřecího bujonu rozpustíme v asi 0,5 L právě vroucí vody. V hrnci rozpálíme lžíci másla a lžíci oleje, osmažíme na ní 1 hrnek kulatozrnné rýže. Jakmile se začne rýže přichytávat, přidáme 1-2 naběračky vývaru a opečené maso. Občas promícháme dokud se vývar nevsákne do rýže, ta se začne znovu přichytávat. Pak znovu po naběračkách přidáme vývar, postup opakujeme do uvaření rýže (cca 15-20 min, ochutnáváme). Pokud ke konci chybí vývar, přidáme trochu horké vody. Až je rýže uvařená, přidáme lžičku másla a strouhaný parmazán. Osolíme, opepříme podle chuti. Kdo má rád, může spolu s masem opéct a přidat i na čtvrtky nakrájené žampiony nebo asi po 10 min zelený hrášek (zmražený).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé