(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Zapečený porek s jogurtem a sýrem
Potřebné ingredience
Celý porek- jen odkrojím asi 5cm z konce, jinak ho opravdu rozkrájím celý -, šunkový kabanos, velký kelímek Hollandia bílý jogurt, pepř, troška soli, mletá červená paprika, nastrouhaná gouda, cca 3 hrsti ovesných vloček.
Postup přípravy
Porek rozkrájím do mísy na kolečka, trošku osolím a přihodím vločky a rozkrájený kabík na kousky, rozmíchám a nasypu do máslem vymazané skleněnky. V celém kelímku jogurtu rozmíchám pepř a červenou papriku a pak touto jogurtovou zálivkou zaliju porkovou směs, zasypu bohatě sýrem a šup s tím do trouby. Když se nedají vločky (já je nemusím, tak v této porci nejsou) tak jak se ten jogurt rozloží, zbyde hodně vody , tudíž je dobré přimíchat krapet smetany...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé