(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
JAHODOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Na těsto: 6 vajec, 30 dkg moučkového cukru, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, jahodový kompot
Na krém: 4 dl jahodové kompotové šťávy, 1 jahodový pudink, 20 dkg Hery, 20 dkg moučkového cukru.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a postupně přidáme 6 lžic teplé jahodové šťávy z kompotu. Potom vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 20 - 30 minut při teplotě 150 - 160 stupňů.
Z pudinku a 4 dl jahodové šťávy (pokud mám málo, doplním jahodovým sirupem s vodou) uvařím želatinu a nechám vychladnout. Utřu Heru s cukrem a postupně přidávám studenou rozšlehanou želatinu.
Korpus rozříznu, spodní plát posypu na malé kousky rozkrájenými jahodami z kompotu a namažu půlkou krému. Přiklopím vrchním plátem, namažu druhou půlkou krému a posypu nastrouhanou čokoládou.
Z pudinku a 4 dl jahodové šťávy (pokud mám málo, doplním jahodovým sirupem s vodou) uvařím želatinu a nechám vychladnout. Utřu Heru s cukrem a postupně přidávám studenou rozšlehanou želatinu.
Korpus rozříznu, spodní plát posypu na malé kousky rozkrájenými jahodami z kompotu a namažu půlkou krému. Přiklopím vrchním plátem, namažu druhou půlkou krému a posypu nastrouhanou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé