(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Velikonoční hrudka
Potřebné ingredience
2 l mléka,20 vajec, vanilkový cukr 2x,špetka soli
Postup přípravy
Mléko svaříme s vanilkovým cukrem,solí.Než se tak stane,vejce dostaneme ze skořápek do nádoby,kde je rozkvedláme.Až mléko bude vařit,vlijeme vejce ,neustále mícháme,aby se to nepřipálilo.Po čase se oddělí hrudkovitá směs a syrovátka.Odstavíme ,přes plátno scedíme do nádoby.Plátnem vytvarujeme hrudky-koule,vytlačíme syrovátku-pálí to....zavážeme a necháme okapat a schlánout,stuhnout.Až pak vybereme z plátýnka.Krájíme na plátky k pochutinám na Velikonoce.Může se dělat i naslano.Na Slovensku běžná mňamka v tomto období.Z této dávky jsou dvě menší,takže dvě plátýnka,jo?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé