(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Cheesecake s jahodami
Potřebné ingredience
1 tvaroh tučný, 1 tvaroh nízkotučný, 1 zakysaná smetana, cukr moučka, vanilka, jahody, kukuřičný škrob, máslové sušenky 200g, máslo 100g, 3 vejce, bílá čokoláda (nemusí být)
Postup přípravy
Recept není na originál cheesecake, je to odlehčená podoba s tvarohem ! Sušenky se rozdrtí a smíchají s rozpuštěným máslem. Hmota se natlačí do formy a zvednou se okraje. Smíchat tvarohy, smetanu, cukr podle chuti, vanilku,vejce a nalít do formy na sušenkový základ. Nechat chvíli stát - 5minut. Poté do trouby předehřáté na 200st na 20 minut, poté snížit teplotu na 110st a nechte dopékat 20 minut. Celou dobu troubu neotvírejte. Po této době vypnout troubu, otevřít jí se škvírou a nechat uplně vychladnout.
Asi 5 ks jahod do kastrolu na rozvar. Přisladit, chvíli podusit, rozmixovat na hladkou kaši tyč.mixerem. Vmíchat 1 lžičku kukuř.škrobu v kapce vody na jemné zahuštění. Polít dortík a dozdobit podle chuti. Já pokladla čerstvými jahodami a nakonec polila bílou čokoládou - viz foto na řezu. Dobrou chuť.
Asi 5 ks jahod do kastrolu na rozvar. Přisladit, chvíli podusit, rozmixovat na hladkou kaši tyč.mixerem. Vmíchat 1 lžičku kukuř.škrobu v kapce vody na jemné zahuštění. Polít dortík a dozdobit podle chuti. Já pokladla čerstvými jahodami a nakonec polila bílou čokoládou - viz foto na řezu. Dobrou chuť.
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé