(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Stracciatela dort
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 2 PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády, 1 Margotka, 6 želatinových plátků. Dále. 50 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem a v troubě předehřát na 180°C pečeme asi 12 minut. Vychladlý korpus bez papíru položíme na tác a připevníme okolo umytý ráfek.
Ze smetan ušleháme šlehačku. Jogurt smícháme s cukrem, nastrouhanou čokoládou i Margotkou, vmícháme šlehačku a přilijeme rozpuštěné želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň natřeme na korpus, posypeme hoblinkami hořké i bílé čokolády a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Ze smetan ušleháme šlehačku. Jogurt smícháme s cukrem, nastrouhanou čokoládou i Margotkou, vmícháme šlehačku a přilijeme rozpuštěné želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň natřeme na korpus, posypeme hoblinkami hořké i bílé čokolády a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evík 11
(upraveno)
21. 4. 2014, 16:09
Zdravím Ivanko a chválím. Upekla jsem tento skvělý dortík a chvála nebrala konce. Skutečně to je ňamka.
spero
(upraveno)
22. 4. 2014, 20:02
@Evík 11
Evičko, mockrát Ti děkuji. Mám opravdu radost, že vám dortík chutnal.