Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Stracciatela dort

0.0
Stracciatela dort

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 2 PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády, 1 Margotka, 6 želatinových plátků. Dále. 50 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem a v troubě předehřát na 180°C pečeme asi 12 minut. Vychladlý korpus bez papíru položíme na tác a připevníme okolo umytý ráfek.

Ze smetan ušleháme šlehačku. Jogurt smícháme s cukrem, nastrouhanou čokoládou i Margotkou, vmícháme šlehačku a přilijeme rozpuštěné želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň natřeme na korpus, posypeme hoblinkami hořké i bílé čokolády a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evík 11 21. 4. 2014, 16:09
Zdravím Ivanko a chválím. Upekla jsem tento skvělý dortík a chvála nebrala konce. Skutečně to je ňamka. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (F) (*)
spero 22. 4. 2014, 20:02
@Evík 11 Evičko, mockrát Ti děkuji. (F) (F)Mám opravdu radost, že vám dortík chutnal.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie