Karamelovo-jablkový cheesecake
Potřebné ingredience
Korpus: 30 dkg keksov, 1/2 čl ml.škorica , 100 g maslo rozpustené , 150 ml karamelové salko , 100 g nasekané orechy Jablková časť: 50 g maslo , 100 g hnedý cukor , štipka soli , 1 čl ml.škorica , 5 ks jablká na plátky Krém: 500 g mascarpone , 70 g pr.cukor , 1 čl van.extrakt , 1 vajce , 2 pl citr.štava Na dozdobenie: 250 ml šlahačka , 1-2 pl pr.cukor , karamel , opražené ,nasekané orechy
Postup přípravy
V hrnci si rozpustíme maslo,pridáme cukor,sol,škoricu a podusíme nakrájané jablká.Šťavu ,čo zostane po jablkách zlejeme .Jablká necháme vychladnúť a poukladáme ich na korpus.
Na krém zmiešame mascarpone ,cukor,van.extrakt,vajíčko a šťavu z citróna.Chuť si môžete doladiť podla seba.Hotové navrstvíme na jablká a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st asi 30 minút. Necháme vychladiť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Šľahačku vyšľaháme do tuha s cukrom a so stužovačom,natrieme na tortu a dozdobíme zvyšným karamelom a orieškami.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé