(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
vločková kaše-děkuji Lence
Potřebné ingredience
1 špetka sůl 60 g máslo na polití 1/2 l mléko 2 - 3 hrnků ovesné vločky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle chuti skořice podle potřeby kompotované broskve a jahody cukr krupice
Postup přípravy
Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak dlouho.
Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček.
Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše).Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru.
Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme broskvemi a jahodami, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem
Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček.
Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše).Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru.
Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme broskvemi a jahodami, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé