Kyselo (z kvásku)
Potřebné ingredience
250 g kvásku (dávám žitný), 1 kg brambor, 3 cibule, velká hrst sušených hub, 1 polévková lžíce soli, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 2 vejce, 200 ml smetany na vaření, 2,5 l vody
Postup přípravy
Do hrnce s vodou vložit houby (i s vodou, ve které byly namočené) a přidat k nim sůl, nové koření a bobkové listy.
Brambory oloupat, pokrájet na kostky a po cca ½ hodině varu je přidat do hrnce k houbám.
Poté oloupat cibuli, pokrájet jí na hrubší kostky a na pánvi osmahnout do zlatova.
Pak jí přidat do hrnce k bramborám.
Kvásek rozmíchat ve studené vodě, aby byl dobře tekutý.
Vejce rozklepnout do misky a rozmíchat.
Jakmile budou brambory měkké, přilít do hrnce kvásek a poté i vejce - vše dobře rozmíchat a nechat chvilku povařit.
Na závěr přidat smetanu a nechat projít varem.
250 g kvásku.
Houby namočit do studené vody (cca na 2 hodiny).
Koření.
Do hrnce s vodou vložit houby (i s vodou, ve které byly namočené) a přidat k nim sůl, nové koření a bobkové listy.
Brambory oloupat, pokrájet na kostky a po cca ½ hodině varu je přidat do hrnce k houbám.
Poté oloupat cibuli, pokrájet jí na hrubší kostky a na pánvi osmahnout do zlatova.
Pak jí přidat do hrnce k bramborám.
Kvásek rozmíchat ve studené vodě, aby byl dobře tekutý.
Vejce rozklepnout do misky a rozmíchat.
Jakmile budou brambory měkké, přilít do hrnce kvásek a poté i vejce - vše dobře rozmíchat a nechat chvilku povařit.
Na závěr přidat smetanu a nechat projít varem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé