Krůtí šunka s olivami (rozpis na 0,5 kg)
Potřebné ingredience
450 g krůtího masa, 8 g soli, 2 g nakládací soli (Praganda), 2 g moučkového cukru, špetka mletého bílého pepře, 50 ml vody, 50 g oliv
Postup přípravy
Do vody přidat sůl a cukr, roztok přidat k masu, přidat pepř a důkladně celou směs promíchat - doporučuje se minimálně 10 minut intenzivního míchání (někdy to dávám míchat do pekárny).
Na závěr přidat olivy a promíchat.
Maso přendat do šunkovaru, průběžně stlačovat. Potom ho uzavřít a dát na 48 hodin do lednice uležet.
Šunkovar přendat do hrnce přiměřené velikosti, zalít vodou a zahřívat.
Jakmile se dosáhne teploty 80°Ct., tak stáhnout plamen a při této teplotě (75-85 °C) vařit 2 hodiny.
Po dvou hodinách šunkovar vyndat z vody a slít z něj přebytečnou vodu. Pak ochladit studenou vodou a dát do lednice vychladit.
Krůtí maso, olivy.
¾ masa nakrájet na malé kostky, zbylou ¼ masa umlít (dělám tyčovým mixérem), olivy pokrájet (nebo je nechat vcelku).
Do vody přidat sůl a cukr, roztok přidat k masu.
Přidat pepř a důkladně celou směs promíchat - doporučuje se minimálně 10 minut intenzivního míchání (někdy to dávám míchat do pekárny).
Na závěr přidat olivy a promíchat.
Maso přendat do šunkovaru, průběžně stlačovat. Potom ho uzavřít a dát na 48 hodin do lednice uležet.
Šunkovar přendat do hrnce přiměřené velikosti, zalít vodou a zahřívat.
Jakmile se dosáhne teploty 80°Ct., tak stáhnout plamen a při této teplotě (75-85 °C) vařit 2 hodiny.
Po dvou hodinách šunkovar vyndat z vody a slít z něj přebytečnou vodu. Pak ochladit studenou vodou a dát do lednice vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé