(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vanilková bábovka
Potřebné ingredience
6 vajec, hrnek moučkového cukru, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, půl hrnku rostlinného oleje, hrnek teplého mléka, 250 g čokoládovo-ořechové pomazánky ( nutelu ...), hrst jahod, máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Vajíčka a cukry vymíchejte do nadýchané hladké pěny. Postupně vsypte procezenou mouku a prášek do pečiva a nakonec vlejte olej a teplé mléko. Vše důkladně promíchejte. Půlku těsta nalejte do formy, pak rovnoměrně nalejte změklou pomazánku a vlejte zbytek těsta. Těsto je dost tekuté, takže bábovku dejte péct hned, jak nalejete těsto, aby všechna pomazánka neprotekla na dno formy. Pečte asi 50 minut. Podávejte s čerstvými jahodami nebo jiným ovocem
Recept z internetu.
Recept z internetu.
Po rozkrojení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé