(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Mandlový beránek
Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky, 100 g mletých mandlí, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 150 g másla, 4 bílky, 4 žloutky, špetka soli, 180 g cukru krystal, 1 vanilinový cukr, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce rumu, rozinky nebo jiné sušené ovoce.
Postup přípravy
Formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou, troubu dejte nahřát na 175 °C. Bílky ušlehejte se solí do tuhého sněhu. Ve vedlejší míse utřete žloutky se změklým máslem a s oběma druhy cukru. Mouku promíchejte s kypřicím práškem a mletými mandlemi a přimíchávejte po malých dávkách střídavě s jogurtem a rumem do máslovožloutkové směsi. Přidejte rozinky. Poté zlehka vmíchejte ušlehaný sníh a nalijte těsto do formy. Po 45 minutách můžete zkusit špejlí, zda už je beránek dostatečně upečený. Nechte ho několik minut vychladnout a opatrně vyklopte.
Přeji dobrou chuť.
Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé