(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Perník s marmeládou a posypkou z medového perníku a ořechů
Potřebné ingredience
Do mísy si připravíme 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 prášek do pečiva+koření do perníku(nebo prášek do perníku ,který je již s kořením,používám první variantu ,někdy mám raději perník více okořeněný) 2 lžíce kakaa Suché suroviny promícháme a uděláme do nich důlek -do důlku dáme 1 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2lžíce pikantní marmelády NA dohotovení medový perník na strouhání pikantní marmeláda, čokoládová poleva hrst nejlépe vlašských ořechů jemně namletých
Postup přípravy
Miluji perník,je rychlý a pokaždé jiný.Základ na těsto mám vždy stejný ,jen do těsta něco přimíchám a jinak ho nazdobím a hned je jeho chuť jiná.
Suroviny na těsto metlou nebo mixérem na nejmenší otáčky zlehka promícháme ,vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem),nemusí se šlehat,jen promíchat!
Pečeme na 170°C v předehřáté troubě
Hotový perník necháme vychladnout.
Potřeme pikantní marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Posypeme strouhaným medovým perníkem smíchaným s hrstí jemně mletých vlašských ořechů.
Suroviny na těsto metlou nebo mixérem na nejmenší otáčky zlehka promícháme ,vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem),nemusí se šlehat,jen promíchat!
Pečeme na 170°C v předehřáté troubě
Hotový perník necháme vychladnout.
Potřeme pikantní marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Posypeme strouhaným medovým perníkem smíchaným s hrstí jemně mletých vlašských ořechů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé