Nutelový cheesecake
Potřebné ingredience
máslové sušenky 150 gramů, máslo 90 gramů, kakao 1 PL, vejce 2 ks, cukr krystal 70 gramů, 250 gramů tvarohu, 250 gramů mascarpone, 1 vanilkový cukr, 1 PL vanilkového pudinku, 275 gramů nutelly, 1 smetana ke šlehání - 33 % ,
Postup přípravy
150 gramů sušenek rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí válečku na těsto.
Přidáme 90 gramů másla a 1 PL kakaa a vše spolu smícháme
Sušenkovou hmotu vtlačíme do kulaté formy, i na boky formy.
Nejprve utřeme 2 vejce se 70 gramy cukru krupice
Potom přidáme 250 g tvarohu, 250 g mascarpone a 1 PL vanilkového pudinku. Vše promícháme a pak rozdělíme na 2 části. Do první vmícháme 1 vanilkový cukr a do druhé části přidáme 175 g nutely
Na těsto vylijeme nejprve bílou vanilkovou část tvarohového krému a potom nutelovou část. Povrch uhladíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C cca 40 minut. Necháme pomalu chladnout.
Zahřejeme 100 gramů nutely s 1 PL másla a 100 ml smetany a promícháme
Takto připravenou polevou hotový koláč polijeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé