Vláčný mrkvový perník
Potřebné ingredience
Budete potřebovat •2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek polohrubé klasické a 1 hrnek špaldové jemně mleté) •1 hrnek cukru (nejlépe třtinový, do perníků je více než vhodný) •1 lžíci kakaa •2 lžičky perníkového koření •1 kypřící prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene bez fosfátů) •1 hrnek libovolného mléka (vyzkoušené mám klasické, sojové i rýžové) •100 ml kvalitního slunečnicového oleje •1 vejce •1 větší na jemno nastrouhanou mrkev •2 lžíce třtinové melasy (lze vynechat, s ní je to ale lepší) Na polevu •¾ tabulky hořké čokolády •cca 70ml mléka nebo smetany •2 lžíce marmelády (nejlépe meruňkové)
DĚKUJI KAMILE
Postup přípravy
•Pak smíchejte všechny tekuté ingredience – mléko, olej a vejce.
•Vše spojte dohromady, buď ručně nebo elektrickým šlehačem.
•Do těsta přidejte 2 lžíce melasy a úplně nakonec jednu větší na jemno nastrouhanou mrkev.
•Těsto vylijte na vymazaný a např. hrubou moukou vysypaný menší plech nebo do kulaté dortové formy.
•Pečte na 160°C 25 – 30 minut.
Perník můžete jíst třeba jako zdravou snídani nebo svačinu, pokud ho ale potřete domácí čokoládovou polevou, máte z něj rázem skvělý dezert.
Jak na úžasnou jednoduchou měkkou domácí čokoládovou polevu?
1.¾ tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat.
2.Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé