(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dobrý chlebík
Potřebné ingredience
300ml VODY, 1 polévková lžíce OLIVOVÉHO OLEJE, 1 polévková lžíce JABLEČNÉHO OCTA, 320g HLADKÉ MOUKY,150g ŽITNÉ MOUKY,50g CELOZRNÉ MOUKY,2 lžičky SOLI, 1,5 lžičky SUŠENÉHO DROŽDÍ, 1 lžička CUKRU
Postup přípravy
Vodu vlijeme do nádoby na pečení, přidáme olej , ocet, nasypeme mouku do mouky uděláme důlek a nasypeme droždí. Na droždí nasypeme cukr zahrneme moukou. Do jednoho rohu nádoby dáme sůl.
Podle potřeby ještě přisypu mouku aby těsto bylo tužší jinak se mi většinou chleba propadl.
Peču v pekárně MOULINEX XXL na program 1 váha 1000g a kůrka nejtmavší.
V postupu je foto rozkrojeného chleba.
Podle potřeby ještě přisypu mouku aby těsto bylo tužší jinak se mi většinou chleba propadl.
Peču v pekárně MOULINEX XXL na program 1 váha 1000g a kůrka nejtmavší.
V postupu je foto rozkrojeného chleba.
Rozkrojený chlebík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
D.a.n.k.a.
(upraveno)
20. 3. 2008, 12:32
Chtěla bych se zeptat jakou celozrnnou mouku dáváte do tohoto chleba - pšeničnou nebo žitnou?V receptu to není uvedeno,děkuji za odpověď.
JANALU
(upraveno)
20. 3. 2008, 18:20
@D.a.n.k.a.
Tak to Vám teď neřeknu pytlík od mouky už jsem vyhodila , a u nás prodávají jen žitnou a celozrnou , a že se celozrná ještě dělí na víc druhů jsem nezjišťovala , ale snad se časem poučím díky Jana
aenja
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:24
Chlebík jsem zkoušela je moc dobrý a nadýchaný,dala jsem 1/4 kostky droždí a přidala trošku vody /měla jsem celozrnnou mouku jemně mletou tak asi kvůli ní/..
JANALU
(upraveno)
19. 3. 2008, 17:57
@aenja
S tou vodou je to tak ,že pokud jsem zkoušela jakýkoli recept tak jsem měla těsto řídké, a tenhle poměr mi vyhovuje asi taky záleží na mouce, takže já vždy přisypávám dokud se těsto nelepí Jana
aenja
(upraveno)
20. 3. 2008, 12:29
@JANALU
Měla jsem mouku celozrnnou jemně mletou pšeničnou a chlebovou žitnou.Tu celozrnnou jste dala tu hrubší?
JANALU
(upraveno)
20. 3. 2008, 18:15
@aenja
Ano celozrnou používám hrubší Jana
OLUŠ
(upraveno)
14. 3. 2008, 16:10
šlo by foto na řezu ale jinák je k nakousnutí
JANALU
(upraveno)
18. 3. 2008, 11:38
@OLUŠ
Tak jsem vyfotila rozkrojený chlebík, najdete ho v postupu akorát jsem přidala kmín.Jana
JANALU
(upraveno)
18. 3. 2008, 11:39
@OLUŠ
o.k. nafoceno
Leonteenka
(upraveno)
14. 3. 2008, 15:52
Ten je určitě dobý mám dojem,že krom oleje má stejné složení jako šumava a ta je bezkonkurenční...joo šumava má navíc kmín Vypadá
JANALU
(upraveno)
14. 3. 2008, 16:02
@Leonteenka
Zatím je to jeden z nejpovedenějších a nejchutnějších a kdo má rád může si kmín přidat.