(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Grilované kuřátko bez grilu a se šťávou
Potřebné ingredience
Kuře, talířek po babičce(prababičce), grilovací koření
Postup přípravy
Talířek musí být takový ten tlustý - já ho našla u prababičky. Nějaké zdobení nevadí.
Kuře omyjeme a dáme na talířek. Přímo na talířku ho posypeme grilovacím kořením ze všech stran a ve všech záhybech:-) Já dávám trošku i dovnitř. Talířek s kuřetem dáme na plech a do trouby. Já peču cca 1 hodinu a 10-20 minut na 220°C. Pokud chci zjistit, že už je hotové tak mu jakoby vykloubím křídlo. Pokud jde lehce, kuřátko je hotové:-)
Všechna šťávička z kuřete steče do talířku takže nebude tak suché:-)
A navíc na umývání je jen jeden talířek:-)
Kuře omyjeme a dáme na talířek. Přímo na talířku ho posypeme grilovacím kořením ze všech stran a ve všech záhybech:-) Já dávám trošku i dovnitř. Talířek s kuřetem dáme na plech a do trouby. Já peču cca 1 hodinu a 10-20 minut na 220°C. Pokud chci zjistit, že už je hotové tak mu jakoby vykloubím křídlo. Pokud jde lehce, kuřátko je hotové:-)
Všechna šťávička z kuřete steče do talířku takže nebude tak suché:-)
A navíc na umývání je jen jeden talířek:-)
Tolik šťávy je z jednoho kuřete:-)
Tady na fotce je vidět jak má vykloubené křidýlko od zkoušení:-))
Jo a peču ho celé. Tady už je rozštříhlé, protože manžel by aktivka:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
14. 3. 2008, 15:25
nic proti, je to sice zajímavé, ale jaký je rozdíl když ho peču v pekáčku, tak tam mám také tu šťávu?
nahlásit
137
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:22
Vypadá skvěle. Ale co když nemam ten talířek. My máme jen ty novější. Např. skleněný do mikrovlnky. Šel by nebo by prasknul??
nahlásit
Cibetecka
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:28
@137
Markétko, nevím, ale jak píše Zdenka tak by to asi šlo Chce to vyzkoušet
nahlásit
zkaprova
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:25
@137
Já používám normální, novější a ještě nepraskl
nahlásit
137
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:44
@zkaprova
Tak to musíme vyzkoušet. Kuřecí nejíme, jen pečené kuře. Nebo grilované, ale to vyjde dost draho. Takže díky za tip.
nahlásit
zkaprova
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:08
Jéje, to už děláme spoustu let a vždycky si pochutnáme!
nahlásit
Cibetecka
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:27
@zkaprova
Zdeni tak to jste jediná koho znám, že tento fígl zná Fakt
nahlásit
kachena
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:57
@Cibetecka
zdravím, taky znám...u nás se to jmenuje Kuře na talíři...
nahlásit
zkaprova
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:29
@Cibetecka
Troufám si říct, že se v naší rodině tento způsob pečení používá určitě 15 let
nahlásit
Cibetecka
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:31
@zkaprova
Zdeni u nás taky, ale nikdo jiný kho znám to takhle nezná Asi jsme vyjímečné
nahlásit
oharanda
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:00
No to vypadá naprosto fantasticky ,musím určitě vyzkoušet
nahlásit