Kakaový koláč
Potřebné ingredience
Na náplň:
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce mléka
50 g cukru
1/2 balení vanilkového cukru
1 vejce
1 žloutek
Na těsto:
400 g hladké mouky
3/4 balení prášku do pečiva
200 g mouč. cukru
4 lžíce kakaa
200 g Hera
2 vejce
2 lžíce mléka
Postup přípravy
Náplň: Utřeme tvaroh, mléko cukry, vejce a žloutek. Těsto: Na vál nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao, změklou Heru, vejce, mléko a zpracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly, vyválíme placku silnou asi 8 mm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na ni rozetřeme náplň, aby zůstaly asi 1 cm volné okraje a poklademe meruňkami. Druhý díl též vyválíme a překryjeme koláč. Okraje obou placek k sobě pevně přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min. Vychladlé potřeme čokoládovou polevou a zdobíme bílou čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé