Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Houstičky s bylinkami

0.0
Houstičky s bylinkami

Potřebné ingredience

250 g hladké pšeničné mouky, 250 g polohrubé pšeničné mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce oleje, 250 ml (1/4 l) vlažné vody, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce jemně nasekané pažitky, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 žloutek, 1 lžíce vody

Postup přípravy

Obě mouky dáme do mísy, promícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, sůl, pepř, olej, vlažnou vodu. Vše zpracujeme elektrickým hnětačem na hladké těsto. Nejprve 5 minut na nejnižší stupeň, pak na nejvyšší rychlost.
Všechny bylinky přidáme až na konec hnětení, spíše opatrně vmícháme.

Těsto necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud se jeho výška nezdvojnásobí.
Poté z těsta vytvarujeme asi 12 kulatých či oválných housek, položíme na vymaštěný plech, necháme ještě jednou na teplém místě vzejít. Vrchní stranu křížem nařízneme asi 1 cm do hloubky u kulatých, u oválných housek uděláme 2-3 zářezy napříč.
Žloutek a 1 lžíci vody rozkvedláme, housky tím potřeme.

Dáme péct do předehřáté trouby asi na 25 minut při 175-200°C. (Každá trouba peče jinak, užívejte zkušenosti s tou svou......já peču raději pomaleji - při 175°C na horkovzduch).

Také bylinek dejte podle své vlastní chutě......já dala od každé jen 1,5 lžíce - spíš méně. Je možné přidat i jemně osmahnutou sušenou cibulku nebo stejně tak česnek - chlapi vás za tyhle houstičky budou milovat. Vše záleží na tom, co vám chutná.

Každopádně houstičky jsou luxusní a s mnoha dalšími jinými obměnami můžete experimentovat, co se jen do vás vejde.....;-)))

Dobrou chuť ....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlr.Buckova 24. 4. 2014, 11:27
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie