Podmáslovo-vločkové pečivo
Potřebné ingredience
500 g hladké pšeničné mouky, 250 g ovesných vloček (+ nějaké navíc na posypání), ½ kostky čerstvého droždí, 1½ lžičky cukru, 1 lžička soli, 500 ml podmáslí, 5 lžic oleje, 1 vejce
Postup přípravy
Z vloček odebrat 100g a umlít na jemno.
Všechny suroviny dát do pekárny a spustit program Těsto (samozřejmě pekárna není nutná, dá se umíchat i v míse). Těsto by mělo být řidší, než bývá třeba u chleba.
Program se nenechá doběhnout celý - fázi kynutí zkrátit na 10 minut).
Potom těsto vyklopit na plech, vyložený pečícím papírem, rozetřít ho po celé ploše a nechat asi 10 minut kynout.
Po 10 minutách těsto nakrájet na čtverce (nejlépe něčím tupým, aby se neprořezal papír - používám naolejovanou plastovou stěrku) a povrch posypat vločkami.
Dát péct do trouby vyhřáté na 180°C a péct, dokud povrch nezezlátne (zhruba 20-30 minut).
Poté nechat vychladnout.
Z vloček odebrat 100g a umlít na jemno.
Všechny suroviny dát do pekárny a spustit program Těsto (samozřejmě pekárna není nutná, dá se umíchat i v míse). Těsto by mělo být řidší, než bývá třeba u chleba.
Program se nenechá doběhnout celý - fázi kynutí zkrátit na 10 minut).
Potom těsto vyklopit na plech, vyložený pečícím papírem, rozetřít ho po celé ploše a nechat asi 10 minut kynout.
Po 10 minutách těsto nakrájet na čtverce (nejlépe něčím tupým, aby se neprořezal papír - používám naolejovanou plastovou stěrku).
Povrch posypat vločkami.
Dát péct do trouby vyhřáté na 180°C a péct, dokud povrch nezezlátne (zhruba 20-30 minut).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé