(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Hovězí nudličky s řapíkatým celerem a feferonkami -děkuji Eje
Potřebné ingredience
Počet porcí •2 porce Ingredience •2 hovězí roštěnky •3 stonky řapíkatého celeru •1 zelená paprika slovenského typu •1 červená dlouhá feferonka •1 malá cibule 4 PL kečupu •citronový pepř •sůl •olej
Postup přípravy
Postup
Roštěnky očistíme, naklepeme a nakrájíme ( přes vlákno) na dlouhé proužky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, papriku i feferonku očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka.
V kastrole se silným dnem rozehřejeme malé množství oleje, vhodíme maso a za stálého míchání orestujeme, pak osolíme, opepříme a přidáme veškerou zeleninu. Na větším plameni dále restujeme do změknutí cibule, přidáme kečup, zamícháme, trochu snížíme plamen a za občasného míchání bez poklice dusíme tak dlouho, než se šťáva vydusí do tuku a maso se zbarví do hněda. Místo kečupu můžeme použít protlak, ale ten přisladíme – cukr trošičku zkaramelizuje. Pak teprve podlijeme vařící vodou a pod pokličkou dusíme na malém plameni doměkka. Cibule a ostatní složky šťávu dostatečně zahustí, na požadovanou konzistenci před dohotovením buď zredukujeme, nebo naopak ještě podlijeme.
Zastánci česneku ho mohou přidat, ale posune chuť trochu jinam, já ho sem nedávám.
Podáváme buď v hnízdečku z těstovin ( třeba široké nudle) posypané hoblinkami sýra parmezánského typu ( klidně GranMoravia) nebo s rýží
Roštěnky očistíme, naklepeme a nakrájíme ( přes vlákno) na dlouhé proužky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, papriku i feferonku očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka.
V kastrole se silným dnem rozehřejeme malé množství oleje, vhodíme maso a za stálého míchání orestujeme, pak osolíme, opepříme a přidáme veškerou zeleninu. Na větším plameni dále restujeme do změknutí cibule, přidáme kečup, zamícháme, trochu snížíme plamen a za občasného míchání bez poklice dusíme tak dlouho, než se šťáva vydusí do tuku a maso se zbarví do hněda. Místo kečupu můžeme použít protlak, ale ten přisladíme – cukr trošičku zkaramelizuje. Pak teprve podlijeme vařící vodou a pod pokličkou dusíme na malém plameni doměkka. Cibule a ostatní složky šťávu dostatečně zahustí, na požadovanou konzistenci před dohotovením buď zredukujeme, nebo naopak ještě podlijeme.
Zastánci česneku ho mohou přidat, ale posune chuť trochu jinam, já ho sem nedávám.
Podáváme buď v hnízdečku z těstovin ( třeba široké nudle) posypané hoblinkami sýra parmezánského typu ( klidně GranMoravia) nebo s rýží
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé