(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Falešná dršťková polévka – z hlívy ústřičné
Potřebné ingredience
máslo, 500g hlíva ústřičná, 1cibule, 2-3 káv. lžičky mletá sladké papriky, ½ kostky hovězího bujonu, kmín celý, pepř mletý, majoránku, 2-3 stroužky česneku,
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli a dáme zpěnit na oleji nebo kousku másla,hlívu nakrájíme na proužky jako dršťky,na cibulce ji rychle orestujeme a přidáme asi 2 kávovélžičky červené papriky a zalijeme vodou + asi ½ kostky hovězího bujónu a osolíme dle chuti.Přidáme kmín, pepř, majoránku a 2-3 stroužky nastrouhaného česneku a vaříme až houby změknou, zahustíme vychladlou jíškou, (horká jíška by udělala hrudky )
provaříme, ( kdyby jíška nestačila na zahuštění rozkvrdláme trochu polohr.mouky v trošce vody
a ještě zahustíme ).Nakonec už jen krátce provaříme.
provaříme, ( kdyby jíška nestačila na zahuštění rozkvrdláme trochu polohr.mouky v trošce vody
a ještě zahustíme ).Nakonec už jen krátce provaříme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 3. 2014, 17:32
KáKá
(upraveno)
12. 3. 2014, 17:24
Tchýně ji dělá,je výborná
Nadys
(upraveno)
12. 3. 2014, 11:36
Dělám v podstatě stejně ,nebo i jako na způsob gulášovky ,přidám třeba i nakrájenou bramboru ,jinak hlíva se dá dát téměř všude ,do bramboračky ,na rizoto ,je výborná
sieta
(upraveno)
12. 3. 2014, 11:32
Dnes se o tom bavily dvě paní v autobuse, jedna si nesla hlívy a říkala, že bude dělat "dršťkovou", tak jsem natahovala uši určitě vyzkouším
capuska11
(upraveno)
12. 3. 2014, 8:58
taky zkusíme z hlívy, to mne nenapadlo, přijde mi dost měkká, děláme jen z kotrče, a to je k nerozeznání od "origoše"
PajdaPE
(upraveno)
12. 3. 2014, 10:14
@capuska11
A to si ještě vemte co děláte pro své zdraví, páč hlíva je opravdu hodně ZDRAVÁ
Danča232
(upraveno)
8. 3. 2014, 20:13
mňáám...dršťkovou klasickou bych do pusy nedala, ale tahle je rychlá a moooc dobrá
Evcaax
(upraveno)
11. 3. 2014, 21:04
@Danča232
Jsem na tom stejně,taky bych klasickou dršťkovku nesnědla )
Evcaax
(upraveno)
12. 3. 2014, 21:00
@Evcaax
Mám tu i recept právě na rizoto z hlívy ústřičné a je opravdu dobré, zase změna oproti tomu klasickému )