(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Tažený pivní štrůdl
Potřebné ingredience
300g hladké mouky 125g tuku (Hera) 100ml piva, špetka soli, může být i trošku moučkového cukru pro chuť těsta, ale nemusí
Postup přípravy
Smícháme všechny ingredience v hladké tuhé, ale vláčné těsto (podle potřeby můžete po kapkách přidat tekutinu a nebo přisypat trošku mouky).
Pak by mělo těsto odpočinout, aby pivní kvasinky začaly pracovat - doporučuje se pod teplou miskou, ale já nechávám klidně i v lednici do druhého dne. Po cca 30 minutách je těsto připraveno ke zpracování.
Těsto rozdělím na dva díly, vyválím co nejtenší placky které hřbety rukou pomalu vytahuji, až je těsto průsvitné - mělo by to jít lehce, těsto se mi nikdy netrhalo.
Potom plním nádivkou, kterou uložím na kraj, při motání těsto potírám rozpuštěným máslem.
Štrůdl dělám klasicky s jablky, k zahuštění a zabránění vytékání šťávy z jablek místo strouhanky přidávám rozdrobené piškoty.
Nakonec můžete štrůdlík ozdobit kvítky a lístky z odřezků těsta podle fantazie ;-)
Pak by mělo těsto odpočinout, aby pivní kvasinky začaly pracovat - doporučuje se pod teplou miskou, ale já nechávám klidně i v lednici do druhého dne. Po cca 30 minutách je těsto připraveno ke zpracování.
Těsto rozdělím na dva díly, vyválím co nejtenší placky které hřbety rukou pomalu vytahuji, až je těsto průsvitné - mělo by to jít lehce, těsto se mi nikdy netrhalo.
Potom plním nádivkou, kterou uložím na kraj, při motání těsto potírám rozpuštěným máslem.
Štrůdl dělám klasicky s jablky, k zahuštění a zabránění vytékání šťávy z jablek místo strouhanky přidávám rozdrobené piškoty.
Nakonec můžete štrůdlík ozdobit kvítky a lístky z odřezků těsta podle fantazie ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé