(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Bezlepkové citronové muffiny
Potřebné ingredience
1 větší citron, 3 vejce, 200 g bílého jogurtu, 120 g cukru, 100 g oleje, 150 g jáhlové mouky, 1,5 lžičky bzl kypřicího prášku
Postup přípravy
Metličkou rozšleháme vejce a jogurt, doplníme do celkové hmotnosti 350 g. Do směsi vmícháme cukr, olej a 30 ml citronové šťávy a 2 lžičky citronové kůry. Jáhlovou mouku smícháme s kypřicím práškem a vařečkou rychle vmícháme do jogurtové hmoty. Těsto lijeme do formy na muffiny popř. do košíčků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 200 st. cca 20 min. Poté necháme ještě 5 min dojít. Dáme na mřížku vychladnout.
Je možné ještě polít polevou: 50 g moučkového cukru, lžička bílého jogurtu, 2 lžičky citronové šťávy. Můžeme ještě posypat nastrouhanou kůrou z citronu.
Je možné ještě polít polevou: 50 g moučkového cukru, lžička bílého jogurtu, 2 lžičky citronové šťávy. Můžeme ještě posypat nastrouhanou kůrou z citronu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
daba
(upraveno)
10. 2. 2015, 21:49
ještě nevím, jak dopadnou muffiny, ale zbylé těsto jsem upekla v toastovači a prý to bylo výtečné :D a moje dítě je sakra mlsné, pozná bezlepkové pečivo na první kousnutí tak se vydařily i muffiny a jsou dobré, trošku mastnější, ale lepší než škrobová dusivka, pekla jsem na nižší teplotu, začaly rychle tmavnout
sporran1
(upraveno)
11. 2. 2015, 21:20
@daba
No, právě, že nám chutnaly a dceři, která má bzl, tak ne, kvůli té citronové chuti.