(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Domácí hrnečkový chleba
Potřebné ingredience
2 hrnky vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1a čtvrt kávové lžičky soli, 1 kávová lžička cukru, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek žitné chlebové mouky, koření dle zvyku a chuti (já dávám cca 2 káv.lžičky chlebového koření) , 0,5 sáčku suš.droždí.
Postup přípravy
Trochu jsem zase experimentovala s mou pekárnou a vymyslela si recept na chleba a výsledek mě velmi mile překvapil. Upekl se mi super chlebík, vhodný hlavně pro začátečníky s pekárnou.
Všechny suroviny dáme do pekárny ve výše uvedeném pořadí, zapneme program na klasický chléb a ostatní - opečení - dle zvyku. Já mám pekárnu Moulinex, tento chleba peču na velikost 1kg, střední opečení a program 9 (domácí-základní chléb) a je to akorát. Chleba se nepropadá, nedrolí, uvnitř je jako kupovaný a na povrchu má krásně křupavou kůrku.
Můj hrneček v tomto receptu je cca 200 ml.
Doboru chuť.
Všechny suroviny dáme do pekárny ve výše uvedeném pořadí, zapneme program na klasický chléb a ostatní - opečení - dle zvyku. Já mám pekárnu Moulinex, tento chleba peču na velikost 1kg, střední opečení a program 9 (domácí-základní chléb) a je to akorát. Chleba se nepropadá, nedrolí, uvnitř je jako kupovaný a na povrchu má krásně křupavou kůrku.
Můj hrneček v tomto receptu je cca 200 ml.
Doboru chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lavanda
(upraveno)
18. 8. 2014, 19:37
chleba jsem pekla 3x a vždy se hodně propadl...dnes upečen počtvrté ale jen s jednou lžičkou suš. droždí a super ...půl sáčku droždí je zřejmě opravdu moc ..jinak díky za recept
nahlásit
Gitty
(upraveno)
9. 9. 2014, 19:01
@Lavanda
dle fotečky u receptu jde vidět, že u mě je 0,5 sáčku suš.droždí akorát. Ale určitě záleží na značce droždí, čerstvosti atd., pak samozřejmě může být jen třetinka sáčku. Jinak moc díky za pochvalu
nahlásit
Lavanda
(upraveno)
27. 9. 2014, 10:59
@Gitty
...sušené droždí používám pouze to s vlaštovkou, možná máte jinou značku ...tento chleba peču už po několikáté a opravdu s jednou lžičkou droždí je vzhledově a chuťově super ....zatím nejlepší chleba z domácí pekárny co jsem kdy upekla ..už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale ten Váš je
nahlásit