(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kuřecí Kung pao
Potřebné ingredience
600g kuřecího masa, olej na smažení, 100g loupaných neslaných arašídů, pórek na zálivku:2 čaj.lžičky koření na "čínu", 2 vajíčka, 1 lžíce škrobu, 1 čaj.lžička soli, 2 polévkové lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 0,5dcl oliv.oleje
Postup přípravy
V misce pořádně promícháme všechny ingredience na zálivku.
Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do zálivky a necháme marinovat nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny.
Do woku přilijeme olej na smažení a když je hodně rozpálený, přidáme naložené maso a pořádně osmahneme ze všech stran. Poté přisypeme arašídy a nakonec pokrájený pórek. Párkrát prohodíme a je hotovo.
Podáváme s rýží, nebo hranolkama.
Toto Kung pao nemá sosík, ale suché není, je pěkně šťavnaté a u nás chutná i dětem.
Recept mám z nějakého starého čísla Paní domu.
Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do zálivky a necháme marinovat nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny.
Do woku přilijeme olej na smažení a když je hodně rozpálený, přidáme naložené maso a pořádně osmahneme ze všech stran. Poté přisypeme arašídy a nakonec pokrájený pórek. Párkrát prohodíme a je hotovo.
Podáváme s rýží, nebo hranolkama.
Toto Kung pao nemá sosík, ale suché není, je pěkně šťavnaté a u nás chutná i dětem.
Recept mám z nějakého starého čísla Paní domu.
jedna část směsi, kterou jsem připravovala k obědu jen pro 2 osoby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé