Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Kuře na oranžovo (inspirace z recepty.cz)

0.0
Kuře na oranžovo (inspirace z recepty.cz)

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsou, cibule, olej, sladká sojová omáčka, kečup (8 vrchovatých lžic), 1 smetana (nebo šlehačka) - cca 215ml, my kupujeme Kunín smetanu na šlehání.

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky nebo nudličky, lehce osolíme, dostatečně zakapeme sojovou omáčkou a odložíme bokem. Nakrájíme cibuli na plátky a rozdělíme ji na jednotlivé proužky, lehce osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme kuřecí maso a restujeme až do měkka (já asi 20min). Přidáme kečup, řádně promícháme a necháme prohřát (já 10min), poté zalijeme smetanou /šlehačkou/. Za občasného míchání necháme "povařit"...já čekala na dovaření brambor, tak jsem to v tomhle stavu nechala asi 15 min. a bylo to vynikající, chutě se krásně spojily, omáčka byla pěkné vláčná, hustá...no mňamka! Doporučujeme vcelku s čímkoliv - brambory, rýže, těstoviny... (pozn. nemusíte to dělat tak dlouho, pokud spěcháte, máte hotovo za 20min, ale já poprvé dala dělat brambory pozdě, tak jsem nechtěla, aby to vychladlo, tak jsem to "držela" na pánvi dlouho, ale je fakt, že pak se "vysmahne" zbytečná šlehačka, neplave to tolik a omáčka je hustší a lahodnější)

měkké kuřecí s kečupem

právě nalitá šlehačka

a finální verze

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dadulaaa 16. 3. 2008, 13:20
tak dnes jsme oběd vařili a bylo to vynikající, celá rodinka jsme měli boule za ušima, děkujem za recept (clamp) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
romixx 14. 3. 2008, 19:49
Vlaďi je to dobrota (Y)recept mám z restaurace a přidávám ještě oregáno. (clamp) (jidlo)
hovka 15. 3. 2008, 8:19
@romixx Jojo, já doma pěstuju zatím jen bazalku, tak ji do takových jídel nebo jako ozdobu přílohy dávám. U tohoto receptu někdo dává i pažitku :) Myslím, že fantazii a chuti se meze nekladou :) Dokonce jsem jednou úplně zapomněla na sojovku a nikdo to nepoznal ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie