(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Osvěžující malinové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 400 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka, 250 g malin (mražených), 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 750 g jahod (mražených), 250 g malin (mražených), 150 ml smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pomalu vléváme olej s vodou, vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. (Je třeba šlehat dost dlouho. Kdo spěchá, ušlehá sníh zvlášť.) Těsto nalijeme na vyšší plech 30x 40 cm, vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut.
Na vychladlý korpus naskládáme půlky ještě mírně zmrzlých jahod a do mezer položíme maliny. Zbytek malin (250 g) zasypeme cukrem a povaříme, pak přepasírujeme zrníčka a necháme trochu vychladnout. Tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem vyšleháme. Želatinové plátky, namočené v hodně studené vodě, po 10 minutách vyndáme a okapané vmícháme do ještě teplé malinové šťávy, ve které se rozpustí. Šťávu pomalu vléváme do tvarohu, který při tom stále mícháme. Krém nalijeme na moučník a uložíme od ledničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Nakrájené kousky ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Na vychladlý korpus naskládáme půlky ještě mírně zmrzlých jahod a do mezer položíme maliny. Zbytek malin (250 g) zasypeme cukrem a povaříme, pak přepasírujeme zrníčka a necháme trochu vychladnout. Tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem vyšleháme. Želatinové plátky, namočené v hodně studené vodě, po 10 minutách vyndáme a okapané vmícháme do ještě teplé malinové šťávy, ve které se rozpustí. Šťávu pomalu vléváme do tvarohu, který při tom stále mícháme. Krém nalijeme na moučník a uložíme od ledničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Nakrájené kousky ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gonzar
(upraveno)
23. 2. 2014, 21:41
Jééé Ivuš, to jste se zase měli dobře. Zákusek je nádherný a jistě hooodně dobrý, snad někdy vyzkouším. Vše mám v mrazáku. Už se na něj těším
spero
(upraveno)
2. 3. 2014, 19:16
@gonzar
Alenko, moc ti děkuji. I já se těším, až se ozveš.