(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Francouzská bageta
Potřebné ingredience
- 1,5 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem) - 1,5 lžičky soli - 1/2 kostky droždí - 1,5 lžičky cukru - 800 g hladké mouky - 450 ml mléka
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit.
(ve vlažném mléku rozpustíme cukr, droždí, sůl a smícháme s moukou)
Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu.
Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
Ty vyválíme v dlouhé bagety.
Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.
Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Pekáček s vodou necháme v troubě.
Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.
Jíme tak, jak máme rádi.
(ve vlažném mléku rozpustíme cukr, droždí, sůl a smícháme s moukou)
Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu.
Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
Ty vyválíme v dlouhé bagety.
Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.
Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Pekáček s vodou necháme v troubě.
Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.
Jíme tak, jak máme rádi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

stepka
(upraveno)
19. 12. 2014, 7:39
Bagety jsou naprosto luxusni!!!Diky za recept!

nahlásit