Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

***VEPŘOVÉ NA ŽAMPIÓNECH***

0.0
***VEPŘOVÉ NA ŽAMPIÓNECH***

Potřebné ingredience

1 větší cibule, 500g žampiónů, 400g vepř.masa, smetany ke šlehání, 1 masox, hl. mouka na zaprášení a případné další zahuštění, bobkový list, nové koření, celý pepř

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli najemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, osolíme a dusíme chvíli pod pokličkou, poté zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme masox, žampióny, koření a vaříme na mírném ohni do úplného změknutí masa. Podle potřeby ještě zahustíme buď zásmažkou, nebo moukou rozmíchanou ve šlehačce, já teda používám mouku rozmíchanou ve vodě a smetanou omáčku zjemním a ochutím až na plném konci vaření. Jako přílohu dávám rýži, ale může být klidně i housk.knedlík.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Romča28 30. 5. 2009, 11:29
(Y) (Y) (Y)Já už to dělém poněkolikáté.Je to výborné a celá rodinka si vždy pochutnáme (jidlo) (jidlo) (clamp) (clamp).Díky za receptík.Romča (F)
mili.angel 10. 6. 2009, 18:03
@Romča28 Rádo se stalo ;-). Jsem ráda, že i Vám taky tak chutná :-).
petulice 27. 11. 2008, 13:20
vyborne..dnes si na tom pochutnavam... (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie