(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
***VEPŘOVÉ NA ŽAMPIÓNECH***
Potřebné ingredience
1 větší cibule, 500g žampiónů, 400g vepř.masa, smetany ke šlehání, 1 masox, hl. mouka na zaprášení a případné další zahuštění, bobkový list, nové koření, celý pepř
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli najemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, osolíme a dusíme chvíli pod pokličkou, poté zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme masox, žampióny, koření a vaříme na mírném ohni do úplného změknutí masa. Podle potřeby ještě zahustíme buď zásmažkou, nebo moukou rozmíchanou ve šlehačce, já teda používám mouku rozmíchanou ve vodě a smetanou omáčku zjemním a ochutím až na plném konci vaření. Jako přílohu dávám rýži, ale může být klidně i housk.knedlík.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Romča28
(upraveno)
30. 5. 2009, 11:29
Já už to dělém poněkolikáté.Je to výborné a celá rodinka si vždy pochutnáme .Díky za receptík.Romča
mili.angel
(upraveno)
10. 6. 2009, 18:03
@Romča28
Rádo se stalo . Jsem ráda, že i Vám taky tak chutná .
petulice
(upraveno)
27. 11. 2008, 13:20
vyborne..dnes si na tom pochutnavam...