(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rumovo-medový kremeš
Potřebné ingredience
Na těsto 300g hl.mouky 100g moučkového cukru 1 vejce 1 lžíce medu 2 lžíce rumu 1 lžička jedlé sody 50g sádla nebo tuku na pečení Krém 2 šlehačky více než 30% 3 vanilkové pudinky(ideálně Dr.Otker extra) 1l mléka 1 šlehačka na šlehání 1 lžíce hladké mouky 100g cukru 250g másla 5-6 lžic rumu(klidně i víc)
Postup přípravy
Suroviny na těsto vypracujeme ve vláčné těsto a dáme ho ve folii na půl hodiny do chladna aby si odpočinulo.
Mezitím si uvaříme pudink(bez cukru)-mléko,šlehačka,lžíce hladké mouky na velmi hustou kaši a dáme chladit zakrytý folií aby se neudělal škraloup.
Z odpočinutého těsta vyválíme dva tenké pláty (peču to na plechu 24x30) a pečeme na 170°C
Necháme vychladnout.
DMěkké máslo vyšleháme s cukrem a pomalu zašleháme do pudinku,přidáme rum podle chuti.
Natřeme na jeden plát,uhladíme stěrkou a dáme další vrstvu hustě vyšlehané šlehačky (nedávám ztužovač) na šlehačku dáme další upečený plat,lehce přitiskneme a dáme chladit do lednice,doporučuji déle aby medové pláty natáhly vlhkost a byly měkké,jinak se to hodně špatně krájí.
Většinou stačí přes noc.
Mezitím si uvaříme pudink(bez cukru)-mléko,šlehačka,lžíce hladké mouky na velmi hustou kaši a dáme chladit zakrytý folií aby se neudělal škraloup.
Z odpočinutého těsta vyválíme dva tenké pláty (peču to na plechu 24x30) a pečeme na 170°C
Necháme vychladnout.
DMěkké máslo vyšleháme s cukrem a pomalu zašleháme do pudinku,přidáme rum podle chuti.
Natřeme na jeden plát,uhladíme stěrkou a dáme další vrstvu hustě vyšlehané šlehačky (nedávám ztužovač) na šlehačku dáme další upečený plat,lehce přitiskneme a dáme chladit do lednice,doporučuji déle aby medové pláty natáhly vlhkost a byly měkké,jinak se to hodně špatně krájí.
Většinou stačí přes noc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
21. 2. 2014, 14:00
Tiež robievam patrí medzi obľúbené a doporučujem ostatným je fajn.