(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Celerová polévka se sýrovými srdíčky
Potřebné ingredience
4 dkg másla,5dkg hladké mouky,1,5l vývaru(hovězí nebo z masoxu),sůl,20dkg celeru,5 dkg mrkve,5 dkg pórku, petrželka,sůl na srdíčka 10dkg hl.mouky,7 dkg másla,8 dkg taveného sýra,1 vejce, prášek do pečiva
Postup přípravy
Nejdříve si upečeme sýrová srdíčka. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva a přidáme ostatní-vše zpracujeme v hladké těsto a necháme 15 minut odpočinout .Pak vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme malá srdíčka, dáme na plech ,vyložený pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem-rozšleháme a vaříme 20 minu . Celer očistíme půlku nastrouháme na hrubém struhadle ,přidáme do polévky a uvaříme do měkka. Mrkev a druhou půlku celeru uvaříme zvlášť do měkka ale nerozvaříme. Po vychladnutí nakrájíme na 3 mm kolečka a vykrájíme z nich malou formičkou srdíčka. Polévku rozmixujeme a přidáme srdíčka z mrkve a celeru a najemno nakrájený pórek. Těsně před podáváním vložíme do polévky sýrová srdíčka a ozdobíme zelenou petrželkou.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem-rozšleháme a vaříme 20 minu . Celer očistíme půlku nastrouháme na hrubém struhadle ,přidáme do polévky a uvaříme do měkka. Mrkev a druhou půlku celeru uvaříme zvlášť do měkka ale nerozvaříme. Po vychladnutí nakrájíme na 3 mm kolečka a vykrájíme z nich malou formičkou srdíčka. Polévku rozmixujeme a přidáme srdíčka z mrkve a celeru a najemno nakrájený pórek. Těsně před podáváním vložíme do polévky sýrová srdíčka a ozdobíme zelenou petrželkou.
srdíčka do polévky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé