Masový salát se zeleninou
Potřebné ingredience
100 g ementálu
100 g vařené šunky
100 g salámu
100 g nakládaných okurek
2 vejce natvrdo
3 malá rajčata
1 zelená paprika
1 svazek ředkviček
2 lžíce octa
6 lžic oleje
0,25 lžičky pepře
0,5 lžičky soli
česnek podle chuti
Postup přípravy
Příprava nálevu: sůl rozpusťte v octě a přidejte pepř, olej a česnek podle chuti.
Sýr, maso, salám a okurky nakrájejte na malé kostičky, dejte do nálevu a nechte 15 minut uležet.
Papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Rajčata nakrájejte na kousky, oloupaná vejce a ředkvičky na plátky.
Nakrájenou papriku a rajčata vmíchejte do salátu. Servírujte na listech hlávkového salátu. Ozdobte plátky vajec a ředkviček, můžete přidat i petrželku.
Sýr, maso, salám a okurky nakrájejte na malé kostičky, dejte do nálevu a nechte 15 minut uležet.
Papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Rajčata nakrájejte na kousky, oloupaná vejce a ředkvičky na plátky.
Nakrájenou papriku a rajčata vmíchejte do salátu. Servírujte na listech hlávkového salátu. Ozdobte plátky vajec a ředkviček, můžete přidat i petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé