(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jemný mrkvovo-bramborový krém
Potřebné ingredience
4 velké mrkve, 1-2 brambory, cibule, vývar (zeleninový nebo i kuřecí), nové koření, bobkový list, smetana, pepř, sůl, trochu oleje
Postup přípravy
Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme mrkev a zasmahneme. Zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přidáme cca 3 kuličky nového koření a 1-2 bobkové listy. Vaříme tak, aby mrkev trochu změkla. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše vaříme do změknutí. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody, aby bylo vše potopené. Po změknutí odstavíme, vyndáme koření a celé rozmixujeme tyčovým mixerem. Vrátíme na kamna, dochutíme solí a pepřem a vmícháme smetanu (kolik kdo chce). Již nevaříme, jen smetanu důkladně rozmícháme. Ďoporučuji podávat s opečenými krutonky. Stačí třeba opéct plátek toasťáku v topinkovači a nakrájet na kostičky. Může se i na ozdobu a na chuť strouhnout trocha sýra. Polévku mají rády i děti včetně batolat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé