(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Celerové placičky s vločkami a jogurtovým dipem

Potřebné ingredience
1 středně velký celer,sůl,1 hrnek(250ml)ovesných vloček,2 vejce,sekanou petrželku,hrnek vody,strouhanku na obalení ,olej na smažení.Na dip : hustý býlí jogurt,3 stroužky utřeného česneku,sůl.
Postup přípravy
Vločky si uvaříme v osolené vodě na hustou kaši.Celer očistíme a na hrubo nastrouháme,podlijeme trochou vody a dusíme do vysmahnutí šťávy.Vychladlé vločky smícháme s celerem,přidáme žloutky,sůl a sekanou petrželku a promícháme - je-li těstíčko řídké zahustíme strouhankou.Tvoříme placičky,které obalíme v bílcích a strouhance a usmažíme na oleji,přebytečný tuk odsajeme u ubrouskem.Dip si přípravíme ,že vše smícháme dohromady.Chuťově nepoznáte ,že jsou z celeru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé