Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Balkánský sýr domácí

0.0
Balkánský sýr domácí

Potřebné ingredience

Tvrdý tvaroh voda sůl uzavíratelná miska

Postup přípravy

Není můj recept, přišel mi od kamarádky.

Tvaroh vložíme do uzavíratelné misky a zalijeme osolenou vodou tak, aby byl úplně potopený. Nálev v poměru 35 g soli na litr vody. Tento poměr odpovídá slanosti kupovaného sýru. Kdo chce méně slaný, ubere sůl podle chuti. Misku pevně uzavřeme a nechame v lednici týden uležet.
Vždy jeden sýr do jedné misky, jinak nebude tak slaný. Nebo zvýšit koncentraci soli.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babkamt 16. 2. 2014, 17:42
Robím doma tvaroh aj jogurt. Vyskúšam aj tento recept. (clamp)
Kerstinka 16. 2. 2014, 18:36
@babkamt Prosím máte odkaz na ten recept na tvaroh,?nechce se mi to hledat ,-)
Kerstinka 16. 2. 2014, 16:55
To určité vyzkousim (Y)
ziza30 16. 2. 2014, 16:34
mám uděláno...fantastická chut už druhý den a je dobré přidat nakrájený česnek..... (L)
wendyska 16. 2. 2014, 14:55
to je zajímavé, máte některé odzkoušeno?
koki01 16. 2. 2014, 15:23
U Barunky 16. 2. 2014, 16:28
@koki01 vždyť je to jedno, kdyby ho sem paní nedala teď, tak ho neobjevím.... (F), opakování matka moudrosti říkala babi...večer koupím tvaroh, jsem zvědavá.... *-) (F)
koki01 16. 2. 2014, 19:15
@U Barunky Paní chtěla vědět zkušenosti a ty jsou pod tím druhým :^) je nějaký problém že jsem ji to sem dala :^) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie