(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Krémová bramboračka se zakysanou smetanou-velmi jednoduchá
Potřebné ingredience
Na 1 l a 1/4 -potřebujeme 6 brambor 10 dkg kořenové zeleniny(mrkev,petržel,celer),1 zeleninový bujón Würzl ,sůl,muškátový květ,pažitku,zakysanou smetanu.
Postup přípravy
Oloupeme brambory nakrájíme na kostky,zeleninu očistíme a nakrájíme též na kousky zalijeme vodou a dáme vařit.Když je zelenina měkká-rozmixujeme ji(nebo propasírujeme)-což nám krásně polévku zahustí.Přidáme masox,osolíme a dochutíme špetkou muškátového květu.Na talíři posypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou a přidáme lžíci husté zakysané smetany.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dabo
(upraveno)
28. 1. 2016, 20:40
Polévka je výborná.
Brblalka
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:35
Hm, neumím si představit bramboračku bez hub. Ale jak se říká, jiný kraj jiný mrav.
chalupnicka
(upraveno)
13. 2. 2014, 19:55
@Brblalka
Dělám i tu houbovou , ale tento recept jsem našla v časopise-je to dietnější verze a moc nám chutná.Alča
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:07
magsan
(upraveno)
13. 2. 2014, 8:50
Ten masox tam musí být? Polévka mě zaujala, ale tyto věci zásadně nepoužívám...
judina
(upraveno)
13. 2. 2014, 18:36
@magsan
Taky kostky nepoužívám ani žádné podravky a jiné jedovaté blafy,takže dotaz chápu.
chalupnicka
(upraveno)
13. 2. 2014, 19:22
@judina
V receptu jsem uvedla zeleninový bujon-ne MASOX-asi jste nikdy neslyšely o zeleninovém bujonu" Würzl" -z ekologického zemědělství.Alča
judina
(upraveno)
13. 2. 2014, 19:28
@chalupnicka
Já o masoxu nic nepsala.Každopádně ekolo a bio si umím představit.Nic ale nemění na tom že si radši udělám doma poctivý vývar bez jakýchkoliv těhle věcí.Samozřejmě si pěstuji zeleninu sama.
Dan.ka
(upraveno)
13. 2. 2014, 19:25
@chalupnicka
A proč tam patří ten bujon,když je tam už zelenina? Bujon si představím v nouzi,když nemám po ruce zeleninu
JarkaH
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:21
@magsan
Masox je v textu, v ingrediencich je zeleninovy bujon - ten muze byt treba v bio kvalite. Ja teda varim bramboracku uplne jinak, tohle je na me moc miminkovsky.
marbarter
(upraveno)
13. 2. 2014, 10:01
@magsan
och booože
Dan.ka
(upraveno)
13. 2. 2014, 15:47
@marbarter
Co se vám stalo?
koki01
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:03
@Dan.ka
Zase nějaké preboha co Jdu pod vás ať zase jsou ty výrazy u sebe
žingi
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:15
@koki01
děvčata,aby vám ty návštěvy slovenského MMB nezatrhly a taky naopak
Zrušený účet
(upraveno)
13. 2. 2014, 19:56
@žingi
koki01
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:32
@žingi
tam nechodím kdo ví čemu bych pak nerozuměla a blbla se slovníkem
Dan.ka
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:15
@koki01
jenny
(upraveno)
13. 2. 2014, 15:34
@marbarter
co je na tom dotazu k zívání a divení takovým způsobem ? Paní se slušně zeptala.....
Zrušený účet
(upraveno)
13. 2. 2014, 14:59
@marbarter
proč hned valíte oči?taky tyhle věci nepoužívám a paní se slušně zeptala
Jonáš7
(upraveno)
12. 2. 2014, 16:37
dělám taky ale nejdřív osmažím na másle a pak zaleju o 100% lepší
chalupnicka
(upraveno)
13. 2. 2014, 7:56
@Jonáš7
I tak je možno.Nám to chutná takto