Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Polévka z červené čočky a vloček

0.0
Polévka z červené čočky a vloček

Potřebné ingredience

červená čočka, vločky, pohanka (nejlépe lámanka), zeleninový bujon natur (nebo nastrouhaná kořenová zelenina), majoránka, olivový olej, sůl, pepř

Postup přípravy

3 velké hrsti červené čočky, 2 hrsti vloček zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí (trvá to jen pár minutek), zakápneme olejem a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Na závěr vsypeme hrst pohanky a necháme nabobtnat. Na oleji lze zpěnit na začátku i cibulku, ale tu naše dítě nejí. Super rychlá a dobrá polévka plná vlákniny, pohanku v ní nikdo nenajde, ani vybíravé dítě, ani manžel.
Je perfektní i na cesty, jako domácí polévka ze sáčku bez "Éček" - vše sypké nasypej do sáčku, zazipuj a až budeš potřebovat, zalij vodou :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 10. 2. 2014, 13:42
(Y)
MartinaPituchova 10. 2. 2014, 12:41
Dobrý den, když tu pohanku dáte do polévky až když je dovařená, dojde v ní sama a nezničí se v ní látky, pro které je tak ceněná. :-)
Terísek09 10. 2. 2014, 13:14
@MartinaPituchova Díky,nechám se poučit...upraveno :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie