(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Polévka z červené čočky a vloček
Potřebné ingredience
červená čočka, vločky, pohanka (nejlépe lámanka), zeleninový bujon natur (nebo nastrouhaná kořenová zelenina), majoránka, olivový olej, sůl, pepř
Postup přípravy
3 velké hrsti červené čočky, 2 hrsti vloček zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí (trvá to jen pár minutek), zakápneme olejem a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Na závěr vsypeme hrst pohanky a necháme nabobtnat. Na oleji lze zpěnit na začátku i cibulku, ale tu naše dítě nejí. Super rychlá a dobrá polévka plná vlákniny, pohanku v ní nikdo nenajde, ani vybíravé dítě, ani manžel.
Je perfektní i na cesty, jako domácí polévka ze sáčku bez "Éček" - vše sypké nasypej do sáčku, zazipuj a až budeš potřebovat, zalij vodou :-).
Je perfektní i na cesty, jako domácí polévka ze sáčku bez "Éček" - vše sypké nasypej do sáčku, zazipuj a až budeš potřebovat, zalij vodou :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
10. 2. 2014, 13:42
MartinaPituchova
(upraveno)
10. 2. 2014, 12:41
Dobrý den, když tu pohanku dáte do polévky až když je dovařená, dojde v ní sama a nezničí se v ní látky, pro které je tak ceněná.
Terísek09
(upraveno)
10. 2. 2014, 13:14
@MartinaPituchova
Díky,nechám se poučit...upraveno