(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
**** LUXUSNÍ KOLÁČE , I NA DRUHÝ DEN ****
Potřebné ingredience
TĚSTO -500g hladké mouky, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, 150g cukru, 150ml oleje, špetka soli. Jablečná náplň: 800g strouhaných jablek, pudink, skořicový cukr , cukr. Tvarohová náplň : tvaroh ve vaničce polotučný, pudink, vanilkový cukr, cuk. Drobenka: 80g másla ,80g krupicového cukru, 200g polohrubé mouky.
Postup přípravy
Ve vlažném mléce necháme vzejít kvásek ,pak vše smícháme dohromady, vypracujeme těsto , které je skvělé a moc dobře se s ním pracuje :-) a necháme vykynout.
Tvarohová náplň: v 250ml mléka uvaříme vanilkový pudink, osladíme podle chuti. Po téměř vychladnutí do něj zamícháme tvaroh a přisypeme vanilkový cukr.
Jablečná náplň: oloupeme a nastrouháme jablka, tak, aby nastrouhané měly cca 800g, dáme do hrnce, přisypeme skořicový cukr , dosladíme cukrem dle chuti a kyselosti jablek, jak kdo má rád :-)a necháme chvíli povařit, pustí trochu šťávy, mezi tím v trošce vody rozmícháme vanilkový pudink a přilejeme do jablek a mícháme cca 1 minutu. Pokud Vám pak jablečná náplň zbyde lze ji zamrazit .
Obě náplně jsou parádní a vůbec při pečení netečou.
Drobenka: na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme mouku a mícháme dokud se nezačne vše drolit. Necháme vychladnout .
Po vykynutí krájím nožem malé kousky ze kterých dělám kuličky a poté na plechu s pečícím papírem prsty vymačkám kolečka, ty potřu rozšlehaným vejcem, přídám nápň a posypu drobenkou.
Pekla jsem asi na 200°C do zlatova .
Jsou moc dobré a dokonce i na druhý den a to se mi ještě u žádných koláčů nepovedlo :-)
Tvarohová náplň: v 250ml mléka uvaříme vanilkový pudink, osladíme podle chuti. Po téměř vychladnutí do něj zamícháme tvaroh a přisypeme vanilkový cukr.
Jablečná náplň: oloupeme a nastrouháme jablka, tak, aby nastrouhané měly cca 800g, dáme do hrnce, přisypeme skořicový cukr , dosladíme cukrem dle chuti a kyselosti jablek, jak kdo má rád :-)a necháme chvíli povařit, pustí trochu šťávy, mezi tím v trošce vody rozmícháme vanilkový pudink a přilejeme do jablek a mícháme cca 1 minutu. Pokud Vám pak jablečná náplň zbyde lze ji zamrazit .
Obě náplně jsou parádní a vůbec při pečení netečou.
Drobenka: na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme mouku a mícháme dokud se nezačne vše drolit. Necháme vychladnout .
Po vykynutí krájím nožem malé kousky ze kterých dělám kuličky a poté na plechu s pečícím papírem prsty vymačkám kolečka, ty potřu rozšlehaným vejcem, přídám nápň a posypu drobenkou.
Pekla jsem asi na 200°C do zlatova .
Jsou moc dobré a dokonce i na druhý den a to se mi ještě u žádných koláčů nepovedlo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé