Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Vícezrnný chléb aneb obr "musli tyčinka"

0.0
Vícezrnný chléb aneb obr "musli tyčinka"

Potřebné ingredience

140 g slunečnicových semínek ,90 g lněných semínek, 145 g ovesných vloček , 50 g dýňových semínek, 70 g mandlí nebo ořechů dle libosti ,3–4 lžíce psyllia-vlákniny, 8–12 g soli (cca lžička zarovnaná/vrchovatá) . 350 ml vody ,2 lžíce medu nebo javorového sirupu ,3 lžíce olivového oleje .

Postup přípravy

Recept není můj, ale čerpala jsem ze stránek Mašrtnice, zde je uveden poměr semínek dle jejího receptu ,já osobně jsem si jej upravila dle svých chutí, přidala více oříšků a semínek ,tak jak máme rádi. Med jsem nedala vůbec,s medem byl chlebík sladký-já raději slaný. Poměr lněného semínka a vlákniny jsem neměnila, aby se vytvořilo pojidlo.

Všechny suché ingredience smícháme v míse, pak přidáme už pouze vodu, olej popř.med- promíchat.
Vše pořádně ztlačíme do formy vyložené pečícím papírem a necháme 12 hodin stát.
Je to velmi důležité - z lněného semínka a vlákniny vznikne pojidlo, semínka nabobtnají a chléb se krásně sjednotí.
Po 12 hodinách předehřejeme troubu na 200 stupňů.Ve formě pečeme cca 20 minut, pak vyklopíme na plech a dopékáme cca 30-40 minut -do hněda.
Pekla jsem ve formě 22x10 cm ,na výšku měl chlebík cca 6 cm.

Je to opravdu moc dobrá a zdravá varianta "chleba", je ideální k salátům, zelenině atd....
Kdo má rád sladké, může přidat med, rozinky, kandované ovoce,sušené ovoce ,brusinky , a na světě je "musli tyčinka"

Monika

..................

......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JRadka 16. 11. 2014, 7:45
Určitě vyzkouším, prosím, kde kupujete vlákninu? Nemám s tím zkušenosti. Díky (F)
Monadelka 23. 11. 2014, 19:50
@JRadka vlákninu jsme kupovala v lékárně , lze koupit i v marketech, zdravé výživě atd.....-))))
kvítečko 8. 8. 2014, 13:28
(Y)
Lucie-Anna 8. 8. 2014, 9:28
Chtěla bych udělat - nezkoušela jste celé dopéct ve formě? Opravdu je třeba vyklopit a dopékat bez formy?
Monadelka 13. 8. 2014, 13:12
@Lucie-Anna nezkoušela :-) po vyklopení je dopékání spíše na barvu chlebíku, pokud dopečete celé ve formě-myslím že se nic nestane (Y)
Lucie-Anna 3. 9. 2014, 10:51
@Monadelka Tak už jsem musela dělat 2x (slanou verzi), protože podle manžela je to vynikající! Pro sebe ještě musím vyzkoušet sladkou verzi. - A vyklápím - bála jsem se, že to nepůjde dobře, ale je to v pohodě....
Monadelka 27. 9. 2014, 10:33
@Lucie-Anna u nás také pečeme stále dokola :-) :-) :-)
lajošová 21. 5. 2014, 17:02
Včera jsem dělala Váš chlebík a je |:o) |:o) |:o) jiný už jíst asi nebudu (F)
Monadelka 25. 5. 2014, 20:42
@lajošová jsem ráda že chutnalo (hello) (hello) (hello)
vevercak78 18. 5. 2014, 18:05
(Y)
maruška 3. 4. 2014, 11:03
(Y) Něco takového zrovna hledám (F)
Monadelka 7. 4. 2014, 16:55
@maruška recept je trošku zdlouhavý,ale je vynikající (Y) (Y) (Y)Snad chutnalo (hello) (hello) (hello)
maruška 8. 4. 2014, 9:19
@Monadelka nepřijde mi zdlouhavý (F) pozítří budu dělat, tak pak písnu (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie